Lääkeautomaatti

Lääkeautomaattipalvelussa kotiin asennettava automaatti huolehtii kanssasi oikea-aikaisesta lääkkeenotosta. Automaatti jakaa hoitosuunnitelmasi mukaiset lääkkeet ennalta määriteltyyn aikaan. Kotihoidon ammattilaiset arvioivat palvelun soveltuvuuden aina asiakaskohtaisesti.
Lääkeautomaatti

Lääkeautomaatti ilmoittaa sinulle selkeällä puheohjauksella, kun on aika ottaa lääkkeet. Lääkkeet säilyvät turvallisesti laitteen sisällä, eikä sinun ole mahdollista saada niitä enempää, kuin sinulle on määrätty.

Mikäli lääkkeesi jää syystä tai toisesta ottamatta, automaatti poimii ne talteen ja tekee hälytyksen Palvelukeskus Helsingin etähoitoon, josta asiaa selvitetään yhteistyössä Helsingin kotihoidon kanssa. Tarpeen tullen kotihoito käy  luonasi antamassa ottamattomat lääkkeet.

Kun sinulla on lääkeautomaatti, sinun ei tarvitse odottaa kotihoidon käyntiä lääkkeet ottaaksesi, vaan voit ottaa lääkkeet itsenäisesti.  Lääkeautomaatti myös parantaa lääkehoidon oikea-aikaisuutta ja turvallisuutta. Kotihoito on tukenasi lääkehoitosi onnistumisessa ja seuraa ja arvioi lääkeautomaattipalvelun soveltuvuutta jatkuvasti.

Lääkeautomaatti on helppokäyttöinen ja opastamme sinut laitteen käyttöön. Lääkkeiden säännöllisestä tilaamisesta ja automaatin täyttämisestä huolehtivat kotihoidon ammattilaiset.

Katso video lääkeautomaattipalvelusta

Miten lääkeautomaatti käytännössä toimii ja mitä etuja siitä on? Tutustu palveluun Helsinki-kanavalla julkaistulla esittelyvideolla.