Hyppää pääsisältöön

Kouluruokailu

Tältä sivulta löydät niiden koulujen ja oppilaitosten ruokalistat, joissa tuotamme ruokapalvelua. Sivuilta saat myös tietoa valmistamastamme kouluruoasta.
Kouluruoka-annos, jossa kasvispyöryköitä, riisiä, salaattia, voileipä sekä ruokajuoma.
Kuva: Palvelukeskus Helsinki

Kouluruoka on monipuolinen lounas, joka on suunniteltu tukemaan lasten ja nuorten oppimista ja hyvinvointia. Kun lautaselle otetaan sopivasti kaikkea, vastaa kouluruoka noin kolmasosaa oppilaan päivittäisestä ravinnontarpeesta. 

Ravintoloissamme on joka päivä tarjolla kaksi pääruokaa, joista oppilas voi valita mieleisensä lounaan. Vähintään toinen ateriavaihtoehdoista on vegaaninen tai lakto-ovo-vegetaarinen kasvisruoka. 

Kouluissa ja oppilaitoksissa noudatamme kuuden viikon kiertävää ruokalistaa, jonka ammattilaisemme ovat suunnitelleet yhdessä Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa, oppilaiden toiveet huomioiden. Vaihtelua ruokalistaan tuovat teemat ja juhlapäivät, jolloin tarjoamme niihin sopivaa ruokaa.

Koululounas sisältää:

Lounaalla on päivittäin tarjolla kaksi lämmintä ateriavaihtoehtoa, joista vähintään toinen on vegaaninen tai lakto-ovo-vegetaarinen kasvisruoka. Molemmat ruoat ovat vapaasti valittavissa.

Sulje

Ruokalinjastossa on päivittäin tarjolla tuoreita kasviksia, salaattia ja salaatinkastiketta sekä raasteita. Keitto- ja puuropäivinä salaatin korvaavat tuoreet vihannespalat tai hedelmät.

Sulje

Ruokaa kannattaa täydentää myös leivällä ja ruokajuomalla, jotka kuuluvat ateriaan. Koululounaalla on tarjolla näkkileipää ja kaksi kertaa viikossa pehmeää leipää sekä margariinia. Ruokajuomavaihtoehtoina kouluravintoloissamme ovat rasvaton maito, -piimä sekä vesi.

Sulje