Päiväkodeissa tarjoamme lapsille aamupalan, lounaan ja välipalan. Vuorohoitopäiväkoteihin valmistamme myös päivällisen ja iltapalan sekä huolehdimme aterioista viikonloppuisinkin.
Päiväkodeissa syödyistä aterioista lapsi saa osan päivittäisestä energian tarpeesta, jota kotona syöty ruoka täydentää. Monipuolinen, laadukas ruoka täyttää kasvavan lapsen ravitsemustarpeen ja tutustuttaa uusiin makuihin. Yhdessä nautittu ateria on myös mukava, sosiaalinen hetki, joka opettaa hyviä ruokatapoja ja toisten huomioimista. Päiväkotien aterioissa käyttämistämme raaka-aineista noin neljäsosa on luomua. Aterioiden tarkemmat raaka-aine- ja ravintosisältötiedot löydät ruokalistasivultamme.
Noudatamme päiväkodeissa kuuden viikon kiertävää ruokalistaa, joka on suunniteltu yhteistyössä päiväkotien toiminnasta vastaavan Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. Vaihtelua ruokalistalle tuovat ruokateemat ja vuodenaikaisjuhlat, jolloin tarjoamme teemaan sopivia ruokia.
Päiväkotien aterioita
- erilaisia puuroja ja vellejä luomuhiutaleista sekä tuorepuuroa
- luomujogurttia ja mysliä
- hedelmiä, marjoja ja kasviksia
- moniviljaleipää tai ruisleipää juuston tai lihaleikkeleen kanssa
- ravitseva pääruoka, jossa vaihdellen tarjolla laatikkoruokia, keittoja sekä kastikeruokia
- tuoreita kasviksia salaattien ja vihannesten muodossa
- näkkileipää sekä kaksi kertaa viikossa pehmeää leipää ja margariinia
- ruokajuomana rasvatonta luomumaitoa, rasvatonta piimää tai kaurajuomaa kaikilla aterioilla.
- moniviljaleipää tai ruisleipää juuston tai lihaleikkeleen kanssa
- porkkanaohukaisia ja riisipiirakoita
- kiisseleitä, rahkoja ja juotavia jogurtteja
- marja- ja hedelmäpuuroja
- kasviksia ja vihanneksia eri muodoissa