Potilas- ja asukasruokailu

Seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja sairaaloissa ruoka on keskeinen osa asiakkaan hoitoa ja hyvinvointia. Ravitsemuksella on suuri merkitys terveydelle ja ruokailuhetki on myös tärkeä sosiaalinen tapahtuma.
Ikääntynyt ja nuorempi nainen kahvilla pöydän äärellä.
Kuva: Maija Astikainen

Suunnittelemme ateriat ja ruokalistat ruokailijoiden mieltymykset, ravitsemussuositukset sekä erityistarpeet huomioiden. Kiinnitämme ruoissa erityistä huomiota sen maistuvuuteen ja rakenteeseen, riittävän energian ja proteiinin saantiin sekä ateriakertojen määrään. 

Valmistamme asiakkaillemme hoitohenkilöstön tilausten mukaan päivittäin viisi maistuvaa ateriaa:

  • aamupalan
  • lounaan
  • päiväkahvin / välipalan
  • päivällisen
  • iltapalan

Aterioissa suosimme kotimaisia raaka-aineita ja huomioimme sesongit sekä juhlapyhät. Ruoan maukkauden ja terveellisyyden ohella ruokailijoiden turvallisuus on meille erityisen tärkeää. Reseptimme on testattu omassa tuotekehityskeittiössämme ja valmistamme ateriat itse.

Asukkaamme ruokailevat talokohtaisesti joko ravintolassamme tai ryhmissä. Lounasravintolamme ja kahvilamme hoitoalan toimipaikoissa ovat avoinna myös vierailijoille.

Erityisruokavaliot

 

Sovimme ruokavalioista ja niiden toteuttamisen periaatteista yhdessä  Helsingin sosiaali- , terveys- ja pelastustoimialan asiantuntijoiden kanssa.

  • Toteutamme terveydellisistä syistä tarvittavat erityisruokavaliot, esim. keliakiaruokavalion.
  • Tarjoamme rakenteeltaan muunnettua ruokaa sitä tarvitseville esim. sosemaista ruokaa.
  • Tehostamme heikosti syövien asiakkaiden ravinnonsaantia esim. tehostetulla ruokavaliolla.