I daghemmen serverar vi frukost, lunch och mellanmål för barnen. Till daghemmen med skiftesvård tillagar vi också middag och kvällsmat och tillhandahåller dem måltiderna också på veckoslut.
Daghemsmåltiderna uppfyller en del av barnets dagliga energibehov som maten hemma kompletterar. Mångsidig och högklassig mat uppfyller näringsbehovet hos ett växande barn och presenterar nya smaker. En måltid som äts tillsammans är också en trevlig social stund som lär goda matvanor och hänsyn till andra. Av de ingredienser som vi använder i daghemsmåltiderna är ungefär en fjärdedel ekologiska. Mer detaljerad information om måltidernas ingredienser och näringsinnehåll hittar du på vår matsedelssida.
I daghemmen följer vi en cirkulerande sex veckors matsedel som har planerats tillsammans med Helsingfors fostrans- och utbildningssektor som ansvarar för daghemsverksamheten. Variation i matsedlarna skapas av matteman och årliga högtidsdagar då vi serverar mat som passar temat.
Daghemsmåltider
- olika grötar och vällingar av ekologiska flingor samt rågröt
- ekologisk yoghurt och müsli
- frukter, bär och grönsaker
- flerkornsbröd eller rågbröd med ost eller köttpålägg
- en näringsrik huvudrätt som växelvis är lådrätter, soppor och rätter med sås
- färska vegetabilier i form av sallader och grönsaker
- knäckebröd samt två gånger i veckan mjukt bröd och margarin
- som måltidsdryck ekologisk fettfri mjölk, fettfri surmjölk och havredryk till alla måltiderna
- flerkornsbröd eller rågbröd med ost eller köttpålägg
- morotsplättar och rispiroger
- kräm, kvarg och drickyoghurt
- bär- och fruktgrötar
- vegetabilier och grönsaker i olika former