Skolmåltider

På denna sida hittar du matsedlarna för de skolor och läroanstalter där vi producerar måltidstjänster. På sidorna får du också information om skolmaten som vi tillagar.
Lapset pöydän äärellä kouluruokailussa opettajan kanssa.
Bild: Juho Kuva

Skolmaten är en mångsidig lunch som har planerats så att den stöder barnens och ungdomarnas lärande och välbefinnande. När tallriken fylls lagom med allt som serveras motsvarar skolmaten ungefär en tredjedel av elevens dagliga näringsbehov.

I våra restauranger serveras två huvudrätter varje dag, varav eleven får välja efter sitt eget tycke. Åtminstone ett av måltidsalternativen är veganskt eller lakto-ovo-vegetariskt.

I skolorna och läroanstalterna följer vi en cirkulerande sex veckors matsedel som våra yrkesverksamma personer har planerat tillsammans med Helsingfors fostrans- och utbildningssektor och med elevernas önskemål i åtanke. Variation i matsedlarna skapas av tema- och festdagar då vi serverar mat som passar för dem.

I skollunchen ingår:

I skolorna serverar vi dagligen två olika huvudrätter varav den ena är lakto-ovo-vegetarisk mat. Eleverna får fritt välja mellan de båda maträtterna.

 

På matlinjen serveras det dagligen färska grönsaker, sallad och dressing samt rivna grönsaker. På sopp- och grötdagarna ersätts salladen med färska grönsaksbitar eller frukter.

Det är bra att komplettera maträtten också med bröd och måltidsdryck som ingår i måltiden. På skollunchen serveras knäckebröd och två gånger i veckan mjukt bröd samt margarin. Våra skolrestaurangers alternativ för måltidsdryck är fettfri mjölk, fettfri surmjölk och vatten.