Trygghetstelefontjänst och positionerare

Med hjälp av trygghetstelefonen och trygghetsarmbandet får du kontakt med en vårdare dygnet runt. Man kan lägga till ett dörrlarm eller ett armband med GPS-lokalisering till tjänsten, vilket ger trygghet i synnerhet åt minnessjuka.
Sjuksköterska vid datorn.
Bild: Anna Dammert

Trygghetstelefontjänsten kan vara till nytta för dig om du behöver extra säkerhet i ditt hem, t.ex. på grund av fallrisk eller någon annan orsak.

Till tjänsten hör en trygghetstelefon och ett trygghetsarmband, och med hjälp av dessa får du vid behov en talförbindelse till vår trygghetstelefonjour när som helst. I nödsituationer skickar vi en vårdare hem till dig och i brådskande fall säkerställer vi att ambulansen kommer. 

Vi handleder dig i användningen av apparaten och hjälper till om fel uppstår.

Till trygghetstelefontjänsten kan man även ansluta ett dörrlarm eller ett armband med GPS-lokalisering. Dessa kan vara till nytta exempelvis för minnessjuka.

Dörrlarmet meddelar trygghetstelefonjouren exempelvis om du avlägsnar dig från ditt hem under natten. 
Armbandet med GPS-lokalisering  gör det möjligt att röra sig tryggt även utanför hemmet och slår larm om du avlägsnar dig från det på förhand markerade säkerhetsområdet. På så sätt ser vi till att hjälpen når dig vid behov.

Se en presentationsvideo om trygghetstelefontjänsten

Trygghetstelefontjänst

Hur fungerar trygghetstelefontjänsten i praktiken och hur kan man få den? Se presentationsvideon som publicerats på Helsingforskanalen.